Informatie

De produkte van Maii worden gemaakt in India. Maii heeft een kleine groep van leveranciers waar wij mee in zee gaan. Misschien leuk om iets van de achtergrond te weten.

                                 

In de winkel van Vimal is het idee ontstaan om met Maii te starten. Hij is leverancier van onze wikkelrokken, kimono's en zijden tasjes. Deze zijn gemaakt van gerecyclede sari's. Vimals familie is ook een beetje 'van ons'. Er wordt goed voor ons gezorgd en Sushma, zijn vrouw, wil het liefst dat wij iedere dag bij haar komen voor haar (fantastische!) lunch.

 

                                                                        

Shakeel maakt onze hoofdlijn van tassen, zoals de Sabbag, Shopper en de Bababag. Al deze produkten worden gemaakt van rundleer en hebben een mooie gekleurde leren binnenkant. Ze zijn in ontelbare kleuren en combinaties te koop. Het leer wordt op plantaardige basis geverfd. De tassen die Shakeel voor ons maakt zijn eigen ontwerp van Maii.

 

                              

 Jaan (Venktesh) Sharma is de drijvende kracht in het bedrijf wat hij samen met zijn broers, Banti, Manish en Johnny runt. Zij maken onze tassen van rest stukken- en gerecycled leer. Het leer is daardoor niet altijd 100% perfect, maar dat heeft z'n charme. Naast de tassen die zij voor ons maken, hebben zij ook een eigen lijn. Maii heeft de basis modellen hiervoor in 2006 ontworpen, oa de Schoolbags, het Tasje en de Wallets (inmiddels wordt vooral het Tasje veelvuldig gekopieerd, wat we maar vooral als een eer moeten zien).